Veel mensen hebben de gedachte dat Israël een gevaarlijk land is om met je kinderen heen te gaan. Dit komt natuurlijk door de beelden vanuit het nieuws die op ons netvlies staan. Als het over Israël gaat, is het vaak over de ruzie met de buurlanden, geen plek dus voor een vakantie met je kinderen.

Toch is Israël een zeer veilig Westers georiënteerd land om naar toe te gaan. Israël heeft zeker politieke conflicten en de schermutselingen die er zijn, spelen zich vaak af aan de grens. Echter in de rest van het land gebeuren weinig tot geen excentrieke situaties. Daarnaast heeft dit land bij uitstek zijn veiligheid en controle goed op orde. Dit merk je al op het moment dat je vanuit Nederland het vliegtuig wilt nemen en er allerlei vragen worden gesteld. Dit is niet omdat je voor een BN-er wordt aangezien, ze controleren gewoon erg goed wie en wat er in en uit het land gaat. Goed voor de veiligheid dus.

In elk land gebeuren er afschuwelijke zaken. Je zal maar als Amerikaanse toerist naar Nederland zijn gegaan en dan word je aangevallen door een zogenaamde terrorist die er op los begint te stek, en dat in hartje Amsterdam. Als dit soort zaken breed worden uitgemeten in de media dan durft niemand straks meer naar Nederland.

Het eerste wat mij opviel toen ik in Israël kwam was de aanwezigheid van, de vooral jonge, soldaten in het openbare leven. Dit beeld kennen we helemaal niet meer in Nederland maar in Israël hebben zowel mannen als vrouwen dienstplicht. Voor mannen duurt dit 3 jaar en voor vrouwen 2 – 3 jaar. Logisch dus dat een percentage van de bevolking gewoon in uniform door het leven gaat. Dit groen op straat kan je juist ook een gevoel van geborgenheid en veiligheid geven.

Er zijn zoveel mooie plekjes in het heilige land, van de drukke kleurrijke straten van Jeruzalem tot uitgestrekte woestijn gebieden waar je bijna niemand tegenkomt.

Kinderen houden van water, wat dacht je van lekker snorkelen in het zuidelijke Eilat of op het strand bij Tel Aviv dicht bij het uitgaans leven of varen op het meer van Galilea. De Dode Zee is natuurlijk ook een belevenis voor kinderen. Dit zijn allemaal heerlijke toeristische oorden waar je ongestoord van je vakantie met kind of kinderen zult genieten.